Proč používat přírodní kosmetiku?

Proč používat přírodní kosmetiku?

7 největších výhod a plusů

1.) Neobsahuje toxické látky = BEZPEČNÁ

V kosmetice se často nacházejí látky, které podle výzkumů v malém množství nejsou škodlivé. Co všechno však toto malé množství látek udělá za pár let v kombinaci s dalšími kosmetickými produkty, ve kterých je obsaženo trochu těch syntetických látek, nemůžeme vědět.
Kdo by chtěl dobrovolně používat chemický koktejl, který se přes kůži dostává do našeho těla?
Je to stejné jako s nezdravým jídlem. Jedna nezdravá dobrota s naším tělem nic neudělá, ale každodenní nezdravá strava se na zdraví a vzhledu velice nehezky podepíše.

2.) Složení jasného původu

S přírodní kosmetikou víte, co dopřáváte vaší pokožce a jaké složení obsahuje.
Nejenže kůže pokrývá celé naše tělo, ale také se skrze ni mohou dostávat škodlivé a toxické látky, proto není vůbec od věci zabývat se tím, co do své pokožky necháváme vstřebávat.
Správným výběrem můžeme ovlivnit toxickou zátěž organismu.
Pokud se ve všech těch látkách, chemických značkách a názvech nevyznáte, vsaďte na certifikovanou přírodní kosmetiku, u které si složení hlídat nemusíte, protože to jiní udělali za vás. A vy máte jistotu, že se nenapálíte jen proto, že nemáte vystudovanou chemickou školu nebo nemáte čas studovat složení každého produktu zvlášť.
Certifikovaná kosmetika má velmi přísná pravidla, kde je kladen důraz nejen na čistě přírodní složení, ale také na recyklovatelnost obalového materiálu.

Nejznámější certifikace např. EcoCert  a NaTrue, najdete na našem eshopu energymanie.cz

3.) Síla přírody

Přírodní kosmetika využívá svoji sílu především z bylin a rostlin, jejichž sílu znaly už naše babičky.
Najdeme v ní především rostlinné oleje, které slouží jako základ produktů.
Éterické oleje se získávají destilací nebo lisováním květů, listů, plodů nebo kůry a postarají se o vonnou složku.
Vitamíny a další složky kosmetiky tvoří části rostlin, ořechů, jader či semen.
Nehledejte v ní žádné parabeny, sls, folmaldehyd, hliník, triclosan, ftaláty ani jiné škodlivé látky.

4.)Není testováno na zvířatech

Máme rádi zvířata, a proto přírodní kosmetika není testována na zvířatech.Testování na zvířatech určitě nevypadá jako v salónu krásy, kde si zvířata nechávají mýt srst a lakovat drápky.

5.) Můžete používat dlouhodobě

U přírodní kosmetiky nejde o okamžitý , ale dlouhodobý efekt. Nečekejte zázraky ani omládnutí o dvacet let přes noc. Bylinky i krása chce čas.
Při dlouhodobém užívání uvidíte sami na své pleti a vlasech skvělé účinky, díky použití kvalitních surovin a výživových látek.
Nemusíte používat deset různých mastiček a krémů, které  vaše problémy jen maskují či dokonce zhoršují.
Kdo by nechtěl krásnou zdravou pleť, dlouhé silné vlasy a pevnou pokožku? Dlouhodobé užívání přírodní kosmetiky nakonec může opravdu působit, že budete vypadat mladší a krásnější.

6.) ŠETŘÍ ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

Nedokážete si svůj život představit bez vychytávek jako je šampón, tekuté mýdlo, deodorant nebo jiné kosmetické produkty, které používáte denně?
Většina těchto výrobků, ale zatěžuje životní prostředí svými obaly. Tak co s tím? Chcete mít kosmetiku, ale zároveň nechcete zatěžovat životní prostředí?
U přírodní kosmetiky spojuje výrobce filosofie, která zahrnuje jak naše zdraví tak i zdraví celé planety, neničit životní prostředí, podpořit a využívat lokální zdroje, mít šetrné výrobní postupy, férové pracovní podmínky, recyklovat a mít udržitelné obaly kosmetiky.

 7.) ELIMINUJE ALERGIE A EKZÉMY

Alergickou reakci můžete mít samozřejmě i na přírodní složky, ale většina dlouhodobě ověřených látek jsou výborně snášeny.
V tomto případě stačí jen vyzkoušet jiné výrobky, jelikož příroda toho nabízí hodně.
Pomáhají především lidem s citlivou pokožkou a sklonem k svědivosti kůže.